Mitä pilates on?

Pilates on Joseph Pilateksen kehittämä harjoittelumenetelmä, jonka avulla parannetaan kehonhallintaa ja ryhtiä sekä edistetään selkärangan terveyttä. Pilates-harjoittelussa korostuu kehon syvien tukilihasten harjoittaminen ja tarkka, keskittynyt työskentely hengityksen tahdissa. Pilatesta harjoitellaan jokaisen omista lähtökohdista lähtien ja harjoittelulla pyritään arkea ja elämänlaatua parantavaan hyvinvointiin. Harjoitteet vahvistavat vatsan ja selän alueen lihaksia, parantavat lantion alueen hallintaa ja korjaavat rintarangan ja olkapäiden asentoa. Harjoittelu on intensiivistä, matalasykkeistä harjoittelua.

Miten tunnilla harjoitellaan?

Mattotunnille tarvitset mukavat liikuntavaatteet, vesipullon ja oman pienen pyyhkeen. Tunnilla tehdään vahvistavia ja venyttäviä harjoitteita selinmakuulla, istuen, kylkimakuulla, päinmakuulla, konttausasennossa ja seisten. Tunti on rakennettu yhtenäiseksi kokonaisuudeksi joka jatkuu sulavasti harjoitesarjasta toiseen ilman pidempiä taukoja.

Laitetunnilla harjoitellaan reformer-nimisellä laitteella ja sen lisäksi käytössä on pilatestuoli, step-barrel sekä jousiseinä. Laiteharjoittelussa laite ohjaa liikeratoja ja helpottaa harjoituksen kohdentumista oikeisiin lihaksiin. Reformerissa,tuolissa ja jousiseinällä työskentelyvastuksena toimii jousivastus, jota säätelemällä harjoitusta muokataan asiakkaalle sopivaksi. Harjoittelun keskeisimpiä asioita ovat selkärankaa ympäröivien syvien lihasten vahvistaminen, ryhdin parantaminen sekä koko kehon liikkuvuuden ylläpito. Harjoittelu on kokonaisvaltaista ja keskittymistä vaativaa. Laitepilateksessa harjoitat koko kehoa monipuolisilla harjoitteilla ja samalla keskittymiskyky paranee ja mieli rauhoittuu.
Tanssistudiolla laiteharjoittelu aloitetaan 4x60min Tutustu laitepilatekseen -kurssilla, jossa käydään laiteharjoittelun perusteet huolellisesti läpi. Tutustu laitepilatekseen-kurssin käytyäsi voit ilmoittautua viikkotunneille.

Ohjaajat:

Pilatesta Kuopion Tanssistudiolla ohjaa Elina Turpeinen. Elina on käynyt laajan Somatic Pilates -ohjaajakoulutuksen sekä laite- ja pienvälineohjaajaksi. Kiinnostus pilatesharjoitteluun ja sen ohjaamiseen on Elinalla syttynyt tanssinopettajan ammatissa, jossa kehonhuolto kuuluu olennaisena osana työhyvinvointiin. Elinalla on pitkä opetuskokemus tanssin saralta ja hän on työskennellyt aktiivisesti kehittääkseen omaa tanssinopetustaan anatomisesti turvalliseen suuntaan. Ohjaajana Elina on huolellinen, tarkka ja kannustava. Elinan tunnit tähtäävät kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin syvien lihasten löytymisen ja liikkuvuuden paranemisen myötä.

Elinan ohella Tanssistudiolla laitepilatesta ohjaa myös Mari Knuutila ja Mervi Arsiola

Hinnat ja maksaminen:

Tunneille voit osallistua kertamaksulla tai lukukausimaksulla.

Kertamaksu mattopilates

60min 18€

10x kortti mattopilates 170€

Lukukausimaksu mattopilates 60min 260€

Kertamaksu laitepilates

60min 25€

10 x kortti laitepilates 230€

Lukukausimaksu laitepilates 60min/vko 17 viikkoa 350€

Hinnat sisältävät alv:n 10%

Maksuvälineenä käyvät myös:
– Smartum-saldo tai setelit
– E-passi
– Edenred-mobiilimaksu

Kuopion Tanssistudion tanssinharrastajat saavat laiteharjoittelutunneista -20% alennusta. Tunneille tulee ilmoittautua ennakkoon.