Mitä pilates on?

Pilates on Joseph Pilateksen kehittämä harjoittelumenetelmä, jonka avulla parannetaan kehonhallintaa ja ryhtiä sekä edistetään selkärangan terveyttä. Pilates-harjoittelussa korostuu kehon syvien tukilihasten harjoittaminen ja tarkka, keskittynyt työskentely hengityksen tahdissa. Pilatesta harjoitellaan jokaisen omista lähtökohdista lähtien ja harjoittelulla pyritään arkea ja elämänlaatua parantavaan hyvinvointiin. Harjoitteet vahvistavat vatsan ja selän alueen lihaksia, parantavat lantion alueen hallintaa ja korjaavat rintarangan ja olkapäiden asentoa.

Miten tunnilla harjoitellaan?

Tunnille tarvitset mukavat liikuntavaatteet, vesipullon ja oman pienen pyyhkeen. Tunnilla tehdään vahvistavia ja venyttäviä harjoitteita selinmakuulla, istuen, kylkimakuulla, päinmakuulla, konttausasennossa ja seisten. Tunti on rakennettu yhtenäiseksi kokonaisuudeksi joka jatkuu sulavasti harjoitesarjasta toiseen ilman pidempiä taukoja.

Ohjaaja:

Pilatesta Kuopion Tanssistudiolla ohjaa Elina Turpeinen ja Mari Knuutila. Elina on käynyt laajan Somatic Pilates -ohjaajakoulutuksen ja jatkaa kouluttautumistaan laite- ja pienvälineohjaajaksi. Kiinnostus pilatesharjoitteluun ja sen ohjaamiseen on Elinalla syttynyt tanssinopettajan ammatissa, jossa kehonhuolto kuuluu olennaisena osana työhyvinvointiin. Elinalla on pitkä opetuskokemus tanssin saralta ja hän on työskennellyt aktiivisesti kehittääkseen omaa tanssinopetustaan anatomisesti turvalliseen suuntaan. Ohjaajana Elina on huolellinen, tarkka ja kannustava. Elinan tunnit tähtäävät kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin syvien lihasten löytymisen ja liikkuvuuden paranemisen myötä.

Mari Knuutila opettaa Tanssistudiolla pilatesta ja FasciaMethod – kehonhuoltomenetelmää. Mari on valmistunut Savonia- ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi vuonna 2008 ja fysioterapeutiksi vuonna 2013. AMK-opintojen lisäksi hän on käynyt mm. Method Putkisto Instituutin vuoden kestävän pilatesohjaajakoulutuksen sekä osallistunut moniin lyhyempiin jatkokoulutuksiin niin tanssin kuin fysioterapian saralla. Kehonhuoltolajien ohella Mari on opettanut usean vuoden ajan jazz-, nyky-, ja afrotanssia sekä balettia eri-ikäisille tanssinharrastajille Kuopiossa ja Lappeenrannassa.

Hinnat ja maksaminen:

Tunneille voit osallistua kertamaksulla tai lukukausimaksulla.

Kertamaksu.

45min 15€    60min 18€

Lukukausimaksu 45min  210€

Lukukausimaksu 60min 260€

Hinnat sisältävät alv:n 10%

Maksuvälineenä käyvät myös:
– Smartum-saldo tai setelit
– E-passi
– Edenred-mobiilimaksu

-Eazybreak 

Pilatestuntien hinnoista ei myönnetä alennuksia. Tunneille tulee ilmoittautua ennakkoon.