Tanssinopettajat

Elina Turpeinen

Olen Elina Turpeinen, Kuopion Tanssistudion rehtori.

Tanssi ja tanssin opettaminen on aina ollut minulle elämän selkäranka. Matkani tanssin harrastajasta tanssinopettajaksi ja myöhemmin tanssikouluyrittäjäksi on ollut pitkä mutta antoisa. Haave opettajuudesta auttoi minua ponnistelemaan läpi ammattiopintojen ja motivoi myös hakemaan lisäkoulutusta maailmalta.

Minulle työni ydin on oppilas. Haluan antaa oppimisen elämyksiä, auttaa voittamaan haasteita ja ilahduttaa tanssilla. Haluan, että tanssikoulumme on yhteisö, jossa kaikki viihtyvät ja voivat hyvin.

Rakastan koregrafiaa ja sen tuomia mahdollisuuksia koskettaa niin tanssijaa kuin katsojaa.

Minulle tanssi on elämäntapa ja parasta lääkettä kaikkeen. Toisille tanssi on tapa rentoutua, toisille tapa liikkua. Joku voi kokea sen keinoksi haastaa itseään ja kehittyä ja joku toinen taas hakee kokonaisvaltaista hyvinvointia. Meidän tanssikoulussamme se kaikki on mahdollista.

Opetan tanssikoulussamme kaikkea mitä osaan, mutta pääaineeni ovat jazz- ja nykytanssi. Tanssiaineiden lisäksi olen Somatic Pilates-ohjaaja. Haluan tuoda Pilateksen ja kehonhuollon osaksi tanssikoululaisten ja vanhempien arkea.

Tanssin ja Pilateksen työvälineet ovat aivot ja keho. Haastamalla aivojamme liikuttamaan kehoamme saamme aikaan niin kauneutta kuin hyvinvointia. Kehon ja mielen mahdollisuudet ovat loputtomat ja oppiminen on elämänmittainen matka.

Anna Koski

Anna Koski on Tanssistudion klassisen baletin ja karakteritanssin opettaja. Hän on opettajana vahva asiantuntija ja omaa monipuolisen kokemuksen tanssinopetuksesta eri ikäryhmille. Anna on valmistunut tanssinopettajaksi Karjalan Kulttuuri-instituutista vuonna 1989. Siellä hänen opintonsa painottuivat koreografisiin aineisiin. Valmistuttuaan tanssinopettajaksi, Anna on suorittanut korkeakoulututkinnon Pietarin Valtion Kulttuuriakatemiassa valmistuen vuonna 1995 kulttuuripedagogiksi.

Anna on ollut vastuuhenkilönä useissa Tanssistudion kansainvälisissä projekteissa ja hän on vienyt oppilaitaan esiintymään mm. Venäjälle, Tanskaan, Taiwaniin ja Japaniin.

Tiina-Maria Pölkki

Tiina-Maria Pölkki on valmistunut nyky-ja jazztanssinopettajaksi Savonia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2006. Hän on toiminut tanssinopettajana mm. Kajaanin Tanssiteatterissa sekä Tanssiin kutsu-Elwa Molinilla Tampereella. Tiina-Marian opetuksessa korostuu vahva fyysisyys ja tekemisen meininki. Tiina-Maria on suorittanut varhaiskasvatuksen erikoistumisopinnot Savonia Ammattikorkeakoulussa. Hän toimii Kuopion Tanssistudion varhaiskasvatuksen vastaavana opettajana.

Riikka Janhonen

Riikka on opettanut Tanssistudiolla vuodesta 2012. Hän haluaa innostaa ja rohkaista oppilaita kokeilemaan rajojaan sekä auttaa ymmärtämään ja oppimaan tanssin ja koreografian eri puolia, kuten ilmaisua. Opettajana Riikka on kannustava ja innokas, joten tunnilla on varmasti reipas ja hyvä meininki! Tunnit ovat monipuolisia ja hauskoja, ja jokaiselle annetaan mahdollisuus kehittyä omaan tahtiin. Riikka toimii hip hopin, jazztanssin sekä ek-luokkien opettajana. Riikka valmistui tanssinopettajaksi Savonia Ammattikorkeakoulusta keväällä 2019.

Vilma Kärkkäinen

”Jokaisella meillä on omat vahvuutemme ja tapamme liikkua. Ole rohkeasti oma itsesi ja tuo se esille, koska juuri se tekee tanssista kiinnostavaa ja ainutlaatuista.”

Vilma on Jyväskylästä kotoisin oleva tanssija ja tanssinopettaja.Hän on kehittänyt itseään monipuolisesti jazz- ja nykytanssin lisäksi katulajeissa sekä Suomessa että ulkomailla. Vilmalla on useiden vuosien kokemus esiintymisestä ja hän on toiminut tanssijana ja koreografina erilaisissa tapahtumissa, katselmuksissa sekä kilpailuissa. Hän on ollut mukana myös ohjelmaformaateissa “Pakko tanssia” ja “Talent Suomi”.

Vilman tyyliin kuuluu eri lajien fuusioiminen sekä opitun ja uuden liikkeen vuorovaikutus. Tunneilla työstetään kehon ja liikkeen suhdetta musiikkiin eri liikelaajuuksia ja dynamiikkoja tutkien. Opettajana Vilma on iloinen ja haluaa kannustaa oppilaita heittäytymään ja etsimään omaa tapaansa liikkua. Tärkeintä on keskittyä siihen, miltä liike tuntuu. Vilma aloitti opinnot Savonia Ammattikorkeakoulun tanssinopettajalinjalla syksyllä 2018.

Mira Heiskanen

Mira on innostava tanssinopettaja, jolle on tärkeää luoda kannustava ja hyvä ilmapiiri opetustilanteissa. Opettajana hän haluaa inspiroida ja haastaa oppilaitaan, tanssiniloa unohtamatta. Mira on toiminut Joensuussa tanssinopettajana vuosina 2016-2018 sekä tanssijana erilaisissa produktioissa. Hän on aiemmalta koulutukseltaan filosofian maisteri ja opiskelee tällä hetkellä Savonia-ammattikorkeakoulussa tanssinopettajaksi.

Mari Knuutila

Mari Knuutila opettaa Tanssistudiolla pilatesta ja FasciaMethod- kehonhuoltomenetelmää. Mari on valmistunut Savonia-ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi vuonna 2008 ja fysioterapeutiksi vuonna 2013. AMK-opintojen lisäksi hän on käynyt mm. Method Putkisto Instituutin vuoden kestävän pilatesohjaajakoulutuksen sekä osallistunut moniin lyhyempiin jatkokoulutuksiin niin tanssin kuin fysioterapian saralla. Kehonhuoltolajien ohella Mari on opettanut usean vuoden ajan jazz-, nyky-, ja afrotanssia sekä balettia eri-ikäisille tanssinharrastajille Kuopiossa ja Lappeenrannassa.

Pinja Piiparinen

Pinja Piiparinen on Kuopion oma kasvatti, joka valmistuu tanssinopettajaksi keväällä 2021 Savonia -ammattikorkeakoulusta. Työkokemusta Pinjalla on tanssin opettamisesta ja esiintymisestä vuodesta 2017 lähtien.
 
Liikkujana Pinjassa korostuu rakkaus tekniikkaan sekä uteliaisuus jokaisen omaan luovuuteen ja kehon mahdollisuuksiin. Ihmisenä ja opettajana Pinja on energinen ja empaattinen ilopilleri, jonka tunneilta tekemisen meininki tai riemu ei jää puuttumaan.