Tanssinopettajat

Elina Turpeinen

Olen Elina Turpeinen, Kuopion Tanssistudion rehtori.

Tanssi ja tanssin opettaminen on aina ollut minulle elämän selkäranka. Matkani tanssin harrastajasta tanssinopettajaksi ja myöhemmin tanssikouluyrittäjäksi on ollut pitkä mutta antoisa. Haave opettajuudesta auttoi minua ponnistelemaan läpi ammattiopintojen ja motivoi myös hakemaan lisäkoulutusta maailmalta.

Minulle työni ydin on oppilas. Haluan antaa oppimisen elämyksiä, auttaa voittamaan haasteita ja ilahduttaa tanssilla. Haluan, että tanssikoulumme on yhteisö, jossa kaikki viihtyvät ja voivat hyvin.

Rakastan koregrafiaa ja sen tuomia mahdollisuuksia koskettaa niin tanssijaa kuin katsojaa.

Minulle tanssi on elämäntapa ja parasta lääkettä kaikkeen. Toisille tanssi on tapa rentoutua, toisille tapa liikkua. Joku voi kokea sen keinoksi haastaa itseään ja kehittyä ja joku toinen taas hakee kokonaisvaltaista hyvinvointia. Meidän tanssikoulussamme se kaikki on mahdollista.

Opetan tanssikoulussamme kaikkea mitä osaan, mutta pääaineeni ovat jazz- ja nykytanssi. Tanssiaineiden lisäksi olen Somatic Pilates-ohjaaja. Haluan tuoda Pilateksen ja kehonhuollon osaksi tanssikoululaisten ja vanhempien arkea.

Tanssin ja Pilateksen työvälineet ovat aivot ja keho. Haastamalla aivojamme liikuttamaan kehoamme saamme aikaan niin kauneutta kuin hyvinvointia. Kehon ja mielen mahdollisuudet ovat loputtomat ja oppiminen on elämänmittainen matka.

Anna Koski

Anna Koski on Tanssistudion klassisen baletin ja karakteritanssin opettaja. Hän on opettajana vahva asiantuntija ja omaa monipuolisen kokemuksen tanssinopetuksesta eri ikäryhmille. Anna on valmistunut tanssinopettajaksi Karjalan Kulttuuri-instituutista vuonna 1989. Siellä hänen opintonsa painottuivat koreografisiin aineisiin. Valmistuttuaan tanssinopettajaksi, Anna on suorittanut korkeakoulututkinnon Pietarin Valtion Kulttuuriakatemiassa valmistuen vuonna 1995 kulttuuripedagogiksi.

Anna on ollut vastuuhenkilönä useissa Tanssistudion kansainvälisissä projekteissa ja hän on vienyt oppilaitaan esiintymään mm. Venäjälle, Tanskaan, Taiwaniin ja Japaniin.

Riikka Janhonen

Riikka on opettanut Tanssistudiolla vuodesta 2012. Hän haluaa innostaa ja rohkaista oppilaita kokeilemaan rajojaan sekä auttaa ymmärtämään ja oppimaan tanssin ja koreografian eri puolia, kuten ilmaisua. Opettajana Riikka on kannustava ja innokas, joten tunnilla on varmasti reipas ja hyvä meininki! Tunnit ovat monipuolisia ja hauskoja, ja jokaiselle annetaan mahdollisuus kehittyä omaan tahtiin. Riikka toimii hip hopin, jazztanssin sekä ek-luokkien opettajana. Riikka valmistui tanssinopettajaksi Savonia Ammattikorkeakoulusta keväällä 2019.

Mira Heiskanen

Mira on innostava tanssinopettaja, jolle on tärkeää luoda kannustava ja hyvä ilmapiiri opetustilanteissa. Opettajana hän haluaa inspiroida ja haastaa oppilaitaan, tanssiniloa unohtamatta. Mira on toiminut Joensuussa tanssinopettajana vuosina 2016-2018 sekä tanssijana erilaisissa produktioissa. Hän on koulutukseltaan tanssinopettaja (AMK) sekä filosofian maisteri.

Mari Knuutila

Mari Knuutila opettaa Tanssistudiolla aikuisbalettia, barrea, pilatesta ja FasciaMethod- kehonhuoltomenetelmää. Mari on valmistunut Savonia-ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi vuonna 2008 ja fysioterapeutiksi vuonna 2013. AMK-opintojen lisäksi hän on käynyt mm. Method Putkisto Instituutin vuoden kestävän pilatesohjaajakoulutuksen sekä osallistunut moniin lyhyempiin jatkokoulutuksiin niin tanssin kuin fysioterapian saralla. Kehonhuoltolajien ohella Mari on opettanut usean vuoden ajan jazz-, nyky-, ja afrotanssia sekä balettia eri-ikäisille tanssinharrastajille Kuopiossa ja Lappeenrannassa.

Siiri Salmenoja

Siiri on valmistunut tanssijaksi Tampereen konservatoriolta 2017 ja tanssinopettajaksi Savonialta 2021. Opetustyötä on tähän asti kertynyt nuorten ja lasten harraste- sekä kisaryhmistä ja hän on opettanut mm. taitoluistelijoille tanssia oheisharjoittelun muodossa.
Tanssitunneilla hän haluaa pitää lämpimän ja turvallisen tunnelman, jotta voidaan rohkeasti lähteä uusiin haasteisiin ja sitä kautta kokea oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Siiri kokee tärkeäksi, että jokainen tulee kuulluksi ja nähdyksi tunneilla.

Sofia Jaakkola

Sofia on valmistunut tanssinopettajaksi (AMK) keväällä 2022. Hänellä on takanaan monipuolinen, pitkä tausta sekä tanssin että musiikin saralla. Tanssihistoriaan mahtuu mm. balettia, jazz-, show-, nykytanssia, katutanssilajeja sekä pienempiä palasia monista muista lajeista ja tyylisuunnista. Erityisesti häntä kiehtoo tanssissa sen tekninen ja ilmaisullinen monipuolisuus sekä mahdollisuus itsensä haastamiseen.

Opettajana Sofialle on tärkeää luoda tunnille turvallinen, lämmin ja avoin ilmapiiri, jossa uskaltaa kysyä ja keskustella, ja jossa jokainen saa tulla nähdyksi sellaisena kuin on. Opettajana hän pyrkii kannustamaan ja haastamaan jokaista omalla taitotasollaan. Sofian tunneille saa tulla joko kehittymään tavoitteellisesti tai vain nauttimaan tanssista ja liikkeestä.

Marikki Gaye

Olen Marikki, keväällä -24 valmistuva jazz- ja nykytanssinopettaja (AMK). Olen opettanut useamman vuoden tanssia painottuen taidetanssilajeihin ja olen myös kiinnostunut kehonhuollosta. Tykkäänkin lisätä kehonhuollollisia elementtejä tanssitunneilleni ja minulle on tärkeää opettaa tanssia mahdollisimman kehoystävällisesti. Tunneillani näkyy energisyys sekä jokaisen omanlaisen ja luovan liikkeen arvostus. Vahvuuksiani opettajana ovat tilanteiden ja ihmisten kuuntelu sekä ryhmän innostaminen. Minulle tanssijoiden aito kohtaaminen on opettamisessa kaikista tärkeintä.