EK-luokka

Kuopion Tanssistudion tanssin taiteenperusopetuksen laajan oppimäärän opetukseen kuuluu erikoiskoulutusluokkatoiminta.
Erikoiskoulutusluokalle haetaan kirjallisesti ja luokalle voidaan järjestää pääsykoe. Hakuaika ek-luokille on yleensä keväällä, mutta täydennyshaku voidaan suorittaa myös syksyllä tai kevään alussa, jos paikkoja vapautuu.

Luokkatason määrittyminen riippuu oppilaan iästä, tanssitaustasta ja taitotasosta.
Ek-luokalle otetaan oppilaita, jotka ovat tavoitteellisia ja päämäärätietoisia tanssiopinnoissaan ja valmiita sitoutumaan tiettyyn määrään tunteja viikossa.
Ek-luokat edustavat tanssikoulua valtakunnallisissa kilpailuissa ja katselmuksissa.

Ek-luokkien opetukseen voi kuulua myös viikonloppuisin järjestettävää workshop-opetusta vierailevan opettajan johdolla. Tämä workshop-opetus on pakollista kaikille ek-osallistujille, koska workshopeissa tehdään usein kisa- tai näytöskoreografiaa.

Ek-luokkien toimintaan kuuluu vanhempaintoimikunta, joka auttaa katselmusmatkojen ja muun toiminnan järjestämisessä ja varainkeruussa. Vanhempaintoimikunta kokoontuu vanhempainilloissa noin 4-6 kertaa vuodessa.

Ek-luokille hakemista varten on olemassa valmentava ek-tunti 8-10v. oppilaille, jossa toiminnasta kiinnostuneet oppilaat pääsevät kehittämään omia taitojaan ek-luokalla vaadittavalle tasolle.

Lisätietoja ek-luokille hakemisesta voi kysyä Elinalta:
elina@kuopiontanssistudio.fi

Valmentava ek-luokka:

Ryhmä on tarkoitettu ek-opetuksesta tulevaisuudessa kiinnostuneille 8-10v. harrastajille. Ryhmään voi ilmoittautua normaalin lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä. Ryhmän tavoite on valmistaa oppilaita tavoitteelliseen ek-harrastamiseen.

Ryhmät ja tasot

Luokkatasoja on kolme:

Ek 1 : yli 10v. tanssijoille.
Ek 2 : yli 13v. tanssijoille.
Ek 3: yli 15v. tanssijoille.