Esittely

Kuopion Tanssistudio

sijaitsee Kuopion Torin laidalla Sektorin liikerakennuksen 4. kerroksessa, jossa on kaksi valoisaa tanssisalia, hyvät saniteetti- ja pukutilat sekä avara toimisto.

Koulu aloitti toimintansa keväällä 1988 jatkeena Kuopiossa yli 30 vuotta toimineelle Lauri Vesannon Balettikoululle. Toukokuussa 2012 koulun johtoon siirtyi Elina Turpeinen Meri Tegelmanin jäädessä eläkkeelle. Elina Turpeinen on valmistunut tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta sekä toiminut tanssinopettajana vuodesta 2000 mm. Kuopion Tanssistudiolla.

Kuopion Tanssistudio on tanssin taiteenperusopetusta antava koulu. Meillä voi harrastaa joko tavoitteellisesti tasolta toiselle edeten tai omaksi virkistykseksi harrastaen. Lajivalikoima on laaja baletista ja nykytanssista show- ja streetlajeihin. Tunteja on tarjolla kolmivuotiaista aikuisiin harrastajiin.

Tärkeä osa toimintaamme muodostuu kansainvälisistä projekteista sekä tanssikatselmuksiin osallistumisesta Suomessa ja ulkomailla. Toteutamme oppilasvaihtoa ja projekteja mm. Venäjän Karjalan, Pietarin, Viron Rakveren ja Islannin Isafjördurin kanssa. Kuopion Tanssistudio on kansainvälisen daCi:n (dance and Child international) järjestön jäsen ja osallistuu sen toimintaan mm. osallistumalla ulkomailla järjestettäviin lasten ja nuorten tanssikonferensseihin. Vuonna 2012 Kuopion Tanssistudion baletti IV ryhmä osallistui Taiwanin Taipeissa järjestettyyn konferenssiin.

Kuopion Tanssistudion toiminnan perusarvoja ovat ammattitaitoinen opetus ja turvallinen laatu, lämminhenkinen ja kannustava oppimisilmapiiri sekä halu jakaa tanssin elämyksiä kaikille.

Yhteistyökumppanit:

Kuopio Tanssii ja Soi Festivaali
Savonia Amk
Musiikin ja Tanssin koulutus
TeaK
Tanssi- ja Teatteripedagogiikanlaitos
Suomi-Venäjä-seura
DaCi Finland ry
Tanssikoulu Fantasia
Pietari
Lasten Taidekoulu
Petroskoi
Fysioterapiakeskus Fysix
Kuopion Reippaan Voimistelijat
Vuorenvoima
Tanssiteatteri Minimi